Home > About Arval > Arvalin2016

arvalin2016

2016: STERKE GROEI VAN ARVAL WERELDWIJD  EN IN BELGIË

Zaventem, 16 februari 2017

   

  • De vloot van Arval overschreed in november de kaap van 1 miljoen voertuigen wereldwijd en bestaat op 31 december 2016 uit 1 028 142 leasewagens (een stijging van 8,4% tegenover 2015, bij gelijke perimeter en wisselkoers)
  • In 2016 werden 326 150 voertuigen besteld (+24% tegenover 2015) en 248 914 voertuigen verkocht (+27%) door Arval 
  • Arval Belgium groeit ruim 8% met 52 552 leasevoertuigen


2016 werd gekenmerkt door een stevige organische groei voor Arval

De organische groei van de leasevloot van Arval wereldwijd klimt in 2016 naar 8,4% en overtreft daarmee de vooropgestelde gemiddelde groei van 6% zoals vastgelegd in het plan. Dat is zowel te danken aan de gestage groei in de historische vestigingen van Arval (Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië), waar de leasevloot globaal met 7% stijgt, als aan de tweecijferige groei in verschillende landen als Oostenrijk (+15%), Brazilië (+14%), Hongarije (+10%), Luxemburg (+13%), Polen (+15%) en de Tsjechische Republiek (+19%).
 
In 2016 leidde Arval ook met succes het programma voor de integratie van de activiteiten van GE Fleet Services in Europa, dat eind 2015 werd overgenomen. Dat programma omvat ruim 160 000 voertuigen in 12 landen en wordt met succes voortgezet. In totaal zijn meer dan 900 medewerkers in de onderneming aan de slag gegaan. Met hun enthousiasme en talent dragen zij bij aan de ontwikkeling van Arval en haar eerste operationele en commerciële succesverhalen.
 
De sterke samenwerking met de banknetten van de groep BNP Paribas, de uitbreiding van de activiteiten van het International Business Office voor grote internationale klanten en SME Solutionsvoor zelfstandige klanten en kleine ondernemingen waren belangrijke groeihefbomen in 2016.
 
Arval is vandaag aanwezig in 28 landen, dankzij de overname van de activiteiten van Relsa in Brazilië en haar partnership met diezelfde groep in Peru en Chili. Met bijna 30 000 leasevoertuigen in die drie landen verstevigt Arval haar aanwezigheid in Latijns-Amerika. De Element-Arval Global Alliance, de pijler voor de internationale activiteit van de onderneming, werd op haar beurt uitgebreid met een nieuw lid, RDA Renting, actief in Argentinië en Uruguay. De Alliantie bestaat nu uit 50 landen en biedt een internationale vloot met een gelijkaardige kwaliteit en een vergelijkbaar dienstenaanbod.
 
Zo overschreed Arval in november de kaap van 1 miljoen leasevoertuigen wereldwijd. Die ongeëvenaarde prestatie bevestigt het Europese leadership van Arval in multimerkenleasing en haar onbetwistbare leidende positie in de sector op wereldschaal.
 
"2016 was een uitstekend jaar voor Arval", zegt Philippe Bismut, CEO van Arval. "Met het miljoenste voertuig werd een bladzijde in de bedrijfsgeschiedenis omgeslagen. Het staat symbool voor het succes van onze strategie en het sterke engagement van onze medewerkers".


Ook voor Arval Belgium was 2016 een prima jaar

In 2016 bevestigde Arval haar leadership in België: de leasevloot steeg met 8,14% tot 52 552 voertuigen. Die groei wordt door alle klantensegmenten van Arval gedragen.
De resultaten van Arval Belgium in 2016 vallen te verklaren door een betere ondersteuning van de klanten dankzij kwaliteitsvolle diensten, investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en de unieke aanpak van Arval met Account Teams die al hun aandacht richten op de klanten en bestuurders.
Ook de vloot van Arval Mid-Term Rental is sterk gegroeid. De klanten van Arval waarderen de flexibiliteit van die oplossing waarmee ze de mobiliteit van hun medewerkers met een contract van bepaalde duur of in proeftijd, uitzendkrachten, expats enz. kunnen beheren.
"Wij willen de referentie in de sector blijven en onze klanten begeleiden in een wereld in verandering", zegt Alain Yvon, algemeen directeur van Arval Belgium. "Met die ambitie zien we 2017 vol vertrouwen tegemoet na een geslaagd 2016: wij willen onze inspanningen voortzetten en eind 2017 een groei van 9% laten optekenen.".


Doel 2017: op de markt en de behoeften anticiperen

Onze servicekwaliteit, de expertise van onze medewerkers en onze eenvoudige oplossingen zullen de nooit aflatende ambities van Arval voor 2017 ondersteunen. "We zullen succes boeken door de digitale en communicatietechnologieën optimaal te benutten en zo nieuwe kansen te grijpen, zoals leasing aan particulieren, car sharing en innoverende vlootbeheeroplossingen, rekening houdend met de evolutie van onze sector", besluit Philippe Bismut.
 

Over Arval:
 Arval werd opgericht in 1989 en is 100% dochtermaatschappij van BNP Paribas. De onderneming is gespecialiseerd in leasing van bedrijfsvoertuigen. Arval biedt haar klanten – professionelen, kmo's en grote multinationals – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en servicekwaliteit vormen de basis van de merkbelofte van Arval en worden in 28 landen aangeboden door ruim 6.400 medewerkers.
De vloot van Arval telt 1.028.142 leasevoertuigen wereldwijd (december 2016). Arval is stichtend lid van de Element-Arval Global Alliance, de duurzaamste alliantie in de sector voor de leasing van bedrijfswagens en wereldleider met 3 miljoen voertuigen in bijna 50 landen. Binnen BNP Paribas is Arval opgenomen in het activiteitendomein Retail Banking.
www.arval.com

 Over Arval Belgium:
Arval Belgium werd opgericht in 1991 en is in België marktleider in multimerkenleasing van bedrijfswagens. Arval Belgium biedt haar klanten – professionelen, kmo's, grote multinationals en overheidsinstellingen – oplossingen op maat om de mobiliteit van hun medewerkers te optimaliseren en de risico's van hun wagenparkbeheer uit te besteden. Deskundig advies en servicekwaliteit vormen de basis van de merkbelofte van Arval en worden aangeboden door 10 Account Teams. Eind december 2016 verhuurde Arval Belgium 52 552 voertuigen.
www.arval.be
 
Over BNP Paribas:
 BNP Paribas is een leidende bank in Europa met een internationale uitstraling. BNP Paribas is aanwezig in 74 landen en telt ruim 190.000 medewerkers, waarvan meer dan 146.000 in Europa. De groep bekleedt sleutelposities in haar drie grote activiteitendomeinen: Domestic Markets en International Financial Services, waarvan de retailbanknetten en financiële diensten zijn samengebracht in Retail Banking & Services, en Corporate & Institutional Banking, dat zich richt op ondernemingen en institutionelen. De groep begeleidt al haar klanten (particulieren, verenigingen, ondernemers, kmo's, grote ondernemingen en institutionelen) bij hun projecten door hen financierings-, beleggings-, spaar- en verzekeringsdiensten aan te bieden.
 
In Europa heeft de groep vier thuismarkten (België, Frankrijk, Italië en Luxemburg) en BNP Paribas Personal Finance is de nummer één in kredieten aan particulieren. BNP Paribas ontwikkelt zijn geïntegreerde retailbankmodel ook in de landen in het Middellandse Zeegebied, in Turkije en in Oost-Europa en heeft een belangrijk netwerk in het westen van de Verenigde Staten. Voor de activiteiten Corporate & Institutional Banking en International Financial Services is BNP Paribas marktleider in Europa en de bank is sterk aanwezig op het Amerikaanse continent. Daarnaast kan BNP Paribas ook bogen op een stevige en sterk groeiende positie in Azië en het Stille Oceaangebied.
 www.bnpparibas.com
 
 Perscontact Arval België: Anne-Sophie Deffense – annesophie.deffense@arval.be – + 32 2 240 01 99