Home > AdBlue

AdBlue

Refill your AdBlue

Wat is AdBlue®?

AdBlue is een biologisch afbreekbaar mengsel dat sinds de introductie van de Euro 6-emissienorm wordt gebruikt door de meeste autoconstructeurs om de schadelijke uitstoot van hun dieselmotoren terug te dringen. Intussen is de AdBlue-technologie volledig ingeburgerd bij dieselwagens.

Waar bevindt mijn AdBlue-reservoir zich?

In de gebruikershandleiding kan u nagaan waar het reservoir zich bevindt. In recente wagens met AdBlue-technologie zit die blauwe dop net naast de brandstofdop. In oudere modellen bevindt het AdBlue-reservoir zich onder de motorkap of achteraan in de koffer.
AdBlue tank

Gebruikt mijn wagen AdBlue?

  • AdBlue wordt hoofdzakelijk gebruikt in wagens met Euro 6-dieselmotoren.
  • De belangrijkste merken die AdBlue in bepaalde modellen gebruiken zijn Audi, BMW, Citroën, Ford, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Mazda, Mercedes, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, Toyota en Volkswagen.

Wanneer moet ik AdBlue bijvullen?

Zodra de actieradius onder 2400 km daalt, geeft de boordcomputer een automatische waarschuwing. Wanneer het AdBlue-reservoir helemaal leeg is, kan de wagen niet meer opnieuw worden gestart, ook niet na het bijvullen van de tank! Het reservoir moet daarom zo snel mogelijk worden bijgevuld door de bestuurder:

  • Of aan de pomp.

Verschillende tankstations bieden de mogelijkheid Adblue te tanken. U vindt de AdBlue-installatie in de nabijheid van de brandstofinstallatie voor personenwagens. Opgelet! U mag geen AdBlue bijvullen via de installatie voor vrachtwagens. Deze hebben een hoger vuldebiet en dit kan schade toebrengen aan het vulreservoir.

> Vind een tankstation met AdBlue in uw buurt
 

  • Of met een AdBlue-flacon.

U kan een AdBlue-flacon kopen in de shop van het tankstation. Deze beschikt over een handige schroefdop die op de vulopening van de wagen kan worden geschroefd. Zodra het reservoir vol is, stopt de schroefdop automatisch met vullen. Het handigste is dat u een flacon koopt met een inhoud die overeenkomt met het volume van het AdBlue-reservoir van uw wagen.

AdBlue bottle

De dealer vult het reservoir tijdens een onderhoudsbeurt niet meer automatisch aan, want het aanvullen van AdBlue maakt niet langer deel uit van een standaard onderhoud.

Hoe vul ik mijn AdBlue bij?

U vult minstens 4 liter bij als het AdBlue-reservoir leeg is. Opgepast, als de tank overloopt kan de AdBlue kristaliseren en de vulhals verstoppen. Vul de tank dus enkel bij wanneer het controlelampje waarschuwt om bij te vullen.

Hoe kan ik AdBlue betalen?

  • De betaling van de AdBlue tankbeurt kan met de Fuel Card van Arval, rechtstreeks aan de pomp of in de shop. Opgelet! In de Arval Fuel Card zit geen microchip, in tegenstelling tot bij een normale bankkaart. Betalen met de Arval Fuel Card kan enkel wanneer u de kaart swipet langs de betaalterminal. Tijdens het betaalproces wordt ook de correcte kilometerstand gevraagd. 
  • Met de meeste andere tankkaarten kan u ook betalen. Indien u geen compatibele tankkaart heeft, kan u het digitaal declaratieformulier gebruiken waarbij u uw bonnetjes upload via onze website.

Zijn extra maatregelen nodig bij koude?

AdBlue kristalliseert bij -11C°. Maar er zijn bij dergelijke temperaturen geen extra voorzorgsmaatregelen nodig. In elke wagen is er een automatische verwarming die de AdBlue weer vloeibaar maakt.

Wat als mijn wagen meerdere maanden stilstaat?

AdBlue blijft meer dan één jaar goed. We raden aan om het reservoir toch te legen en de AdBlue-vloeistof te vernieuwen, wanneer de wagen weinig heeft gereden of heeft stil gestaan

Heeft u een andere vraag?

Neem dan contact op met Arval Driver Care op 02 240 01 88 of via drivercare.be@arval.be.