Home > Arval blog > Ook Aken verbant diesel

Ook Aken verbant diesel

Ook Aken verbant diesel

Arval blog
dinsdag, juni 19, 2018

Na Hamburg zou nu ook Aken Euro 5 dieselwagens en lager verbannen uit de stad. De nieuwe regel zou ingaan vanaf januari 2019. Zo wil de regionale rechtbank de Europese regels rond luchtkwaliteit naleven.

De hoorzitting in Aken was de eerste sinds de Duitse federale administratieve rechtbank in februari oordeelde dat deze verbanningen legaal én noodzakelijk waren. Volgens Jürgen Resch, ceo van de milieuorganisatie DUH, wordt het echter lang niet de laatste.

“De deelstaatregeringen hebben de verantwoordelijkheid gekregen om de luchtvervuiling onder controle te houden”, liet Resch optekenen in Autovista. “We roepen hen dan ook op om dieselwagens te verbannen uit alle steden en gemeenten in Duitsland die kreunen onder dieseluitstootgassen die de limieten overschrijden. Doen ze dat niet, dan zal DUH andere middelen aanwenden om de vastgestelde doelen voor schone lucht stad per stad op te leggen.”

Samen met milieuorganisatie Client Earth heeft DUH intussen al 28 rechtsvorderingen ingediend bij steden over heel Duitsland. Meer rechtszaken zullen dan ook volgen in de komende maanden.