Werken bij Arval

 • Wie is Arval?

  Welkom bij Arval!

  Dochtermaatschappij van BNP Paribas

  Arval is onderdeel van de internationale bank BNP Paribas, de 1ste bank van de Eurozone. Als leasingmaatschappij beheren wij wagenparken van zowel KMO’s als grote multinationals, personen-en lichte vrachtwagens, van elk merk, voor elke branche. Sinds de start in 1989 heeft Arval een flinke groei doorgemaakt en inmiddels staat Arval aan de top van autoleasemaatschappijen in België. Op dit moment beheren 350 enthousiaste werknemers meer dan 51.000 voertuigen.

  Arval Groep telt meer dan 6.000 medewerkers en beheert 1.000.000 voertuigen in 28 landen verspreid over de 5 continenten.

  Arval worldmap

   

  Verhuur op lange termijn

  Met operationele leasing huurt een bedrijf/klant één of meerdere voertuigen voor een periode en een aantal kilometer dat vooraf bepaald wordt. In ruil daarvoor betaalt de klant een maandelijks bedrag. Behalve een basisbedrag voor de financiering, kiezen onze klanten wat ze aan Arval willen uitbesteden: onderhoud en herstellingen, banden (winter- en zomerbanden), verzekeringen, vervangvoertuigen, pechverhelping en zelfs brandstofkaarten. Ze mogen zelfs kiezen in welke garage de aankoop en het onderhoud plaatsvinden.

  (insert video)

   

  Filosofie

  Als we onze filosofie kort samenvatten, doen we dit als volgt:

  "we willen de werkzaamheden die betrekking hebben op het wagenpark zo veel en zo efficiënt mogelijk uit handen nemen van onze klanten en de autokosten inzichtelijk en beheerbaar maken."

     

  Neem ook eens een kijkje op onze website www.arval.be

 • Account Teams

  Specialisten

  Al onze Sales en Operations medewerkers werken in account teams. Zo’n team bestaat uit verschillende specialisten:

  • 4 account managers
  • 1 purchase officer
  • 1 purchase administrator
  • 2 maintenance officers
  • 2 insurance officers
  • 1 team secretary

  Account team

  Teamwork

  Door in team samen te werken, weet je sneller wat er op een andere afdeling speelt. Je kan sneller overleggen met collega's van andere afdelingen en gemakkelijker beslissingen nemen. Een unieke manier van werken, waardoor iedereen de zowat 4.000 voertuigen van zijn team optimaal kan beheren.

  Daarnaast zijn er nog een aantal afdelingen die niet fysiek bij een account team zitten, maar uiteraard een even belangrijke rol spelen

 • Werken bij Arval

  Arval combineert het beste van twee werelden: de kracht van een groot bedrijf en de dynamische sfeer van een kmo.

  De kracht van een groot bedrijf

  Onder meer dankzij de stevige ruggengraat van BNP Paribas is Arval een stabiel bedrijf. Dat merk je al van bij je start: je krijgt meteen een paar dagen opleiding. Maar ook daarna biedt Arval continu ruimte om bij te leren. Daardoor kun je eventueel doorgroeien naar een andere job.

  De sfeer van een kmo

  Toch is Arval ook een kleinschalig bedrijf, waar het prettig werken is. Je vindt er de dynamische en persoonlijke sfeer van een kmo terug: werken in kleine teams, vlakke hiërarchie, open communicatie, aanspreken met de voornaam, wederzijds respect, …

  5 redenen om bij Arval te werken

  • Naast het loon ook een groeps- en hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques en leuke extraatjes
  • Leuke sfeer dankzij jonge collega’s, afdelingsuitstapjes, een drankje na de uren op donderdag: naast werken is er ook tijd voor fun
  • Tal van opleidingen en mogelijkheid om door te groeien
  • Stabiel bedrijf dat continu in groei is en deel uitmaakt van een grote groep
  • Nieuw gebouw met aandacht voor aangenaam werken en ruime parkeermogelijkheid
 • Opleidingen

  opleidingen

  Introductietraining

  Tijdens je eerste weken bij Arval krijg je algemene informatie over Arval, je collega's en je job: wie is Arval, wat is verhuur op lange termijn, wie doet wat, wat verwachten we van jou, …? Zo vind je snel je weg in ons bedrijf en maak je kennis met onze bedrijfscultuur. Die training gebeurt op je werkplek en in trainingssessies. Er is ook altijd iemand in de buurt om je vragen te beantwoorden.

  Organisatie

  Binnen drie maanden loodsen we je nog langs collega’s die je aan hun werkplek tonen waarmee ze bezig zijn. Zo groeit je kennis van onze organisatie en leer je hoe alle afdelingen en werkzaamheden aan elkaar gelinkt zijn.

  Arval Bachelor

  Na zes maanden tot een jaar volg je Arval Bachelor. In die tweedaagse cursus gaan we dieper in op onderwerpen waar je tot dan toe slechts oppervlakkig mee in contact kwam.

  Arval Subjects

  Het hele jaar door kun je tijdens de middaguren de Arval Subjects volgen. Eén of twee keer per week diepen we een erg concreet onderwerp verder uit. Iedereen is er welkom!

  Evolutiegesprek

  Twee keer per jaar heeft elke medewerker een evolutiegesprek. Daarin bekijken we waar je staat en waar je naartoe gaat. Wat levert zo’n gesprek op? Alles wat je nodig hebt om verder te evolueren; dit kan specifiek over je jobinhoud gaan, over taallessen, wat dan ook.

 • Wie doet wat?

  Account manager

  Je komt terecht in een team van enthousiaste sales collega’s die een zeer breed takenpakket vervullen.

  Samen met de business managers - die dagelijks op de baan zijn en de contracten afsluiten - ben je verantwoordelijk voor het opbouwen en in stand houden van uitstekende klantrelaties. Dankzij je proactiviteit en commerciële benadering win je het vertrouwen van je klanten en bouw je met hen een echte partnership op.

  Je bent het vaste aanspreekpunt voor je klanten en bent regelmatig met hen in contact per mail, per telefoon en face to face. Je stelt offertes op en adviseert hen over het juiste voertuig voor elke specifieke situatie, zowel functioneel als fiscaal. Je volgt je gemaakte offertes proactief op en doet er alles aan om de klantentevredenheid en het rendement op je portefeuille te verhogen. Je denkt mee met de klant en werkt indien nodig oplossingen op maat uit. Je volgt lopende zaken op en je verdedigt de dossiers van de klant bij de verschillende afdelingen waarmee je samenwerkt. Je kan hierbij altijd rekenen op actieve ondersteuning en coaching door ervaren collega’s.

   

  Business manager

  Elke dag houd je contact met prospects en bestaande klanten: de ene wil je overtuigen om met Arval samen te werken, bij de andere zorg je ervoor dat de bestaande relatie optimaal blijft. Grote en kleine bedrijven, beheerders van het wagenpark, financiële, HR en algemene directeurs: je ontmoet ze allemaal. Heel afwisselend, elke dag opnieuw!

  Kortom … je legt de nodige zelfdiscipline aan de dag om flexibel te kunnen werken. Maar vooral je inlevingsvermogen is van groot belang: alleen als je weet wat je klant echt wil, kan je de passende oplossing voor hem bedenken en uitwerken.

   

  Sales Manager

  Elke dag houd je contact met prospects en bestaande klanten: de ene wil je overtuigen om met Arval samen te werken, bij de andere zorg je ervoor dat de bestaande relatie optimaal blijft. Grote en kleine bedrijven, beheerders van het wagenpark, financiële, HR en algemene directeurs: je ontmoet ze allemaal. Heel afwisselend, elke dag opnieuw!

  Kortom … je legt de nodige zelfdiscipline aan de dag om flexibel te kunnen werken. Maar vooral je inlevingsvermogen is van groot belang: alleen als je weet wat je klant echt wil, kan je de passende oplossing voor hem bedenken en uitwerken.

   

  Business support secretary

  Wat je allemaal doet? Zelf brieven opstellen of de brieven van anderen verbeteren – in het Nederlands en het Frans, volgens onze huisstijl; het intranet up-to-date houden; mailings verwerken; notulen opstellen, … Maar ook personeelsevenementen organiseren, drukwerk beheren of bijvoorbeeld trein- en vliegtuigtickets boeken.

  Kortom … als secretary bij Arval ben je een echte allrounder. En dat maakt het juist zo aangenaam, want je komt in contact met werkelijk alles en iedereen!

   

  Sales support

  Een tiental medewerkers rekent op jouw administratieve vaardigheden: je neemt notities tijdens teamvergaderingen, verzorgt standaard correspondentie, houdt de database up-to-date, beheert het archief, … Je durft daarbij het heft ook zelf in handen te nemen.

  Kortom … je werkt snel, nauwkeurig en zonder stress. Daarbij kan je terugvallen op je administratieve opleiding en je kennis van de gebruikelijke pc-toepassingen (Word, Excel en Outlook). Zo sta je je teamleden altijd bij, zowel in het Nederlands als in het Frans.

   

  Credit analyst

  Hoe kredietwaardig zijn onze prospects en klanten? Welke kredietlimieten kunnen we verstrekken? Jij zoekt het mee uit. Dat doe je natuurlijk niet alleen: je werkt nauw samen met je creditcollega’s uit de Benelux, en met de commerciële en de collection afdeling.

  Kortom … met je analytische vaardigheden en je kritische ingesteldheid zorg je ervoor dat we bij Arval de kredietrisico’s perfect kunnen beheersen en er nauwgezet over kunnen rapporteren. Je hebt er het diploma en de kennis voor, maar de ervaring … die doe je pas echt op bij Arval. Dankzij opleidingen on the job en met de steun van je collega, onze senior credit officer. 

   

  Maintenance officer

  Bestekken evalueren, onderhandelen met dealers, herstellingswerken coördineren en bestuurders contacteren: als technisch beheerder van onze bedrijfsvoertuigen kom je met heel wat mensen in contact. Altijd met oog voor de klant, voor het resultaat.

  Kortom … binnen onze technische dienst beheer jij de onderhoudskosten van ons wagenpark. Je grondige kennis van autotechniek (liefst met een bachelordiploma Automechanica bij de hand) is daarbij van onschatbare waarde.

   

  Insurance officer

  Een ongeval is gauw gebeurd. Jammer voor onze klanten, maar gelukkig kunnen zij (en wij) erop rekenen dat jij de schadedossiers van de voertuigen uit ons wagenpark van A tot Z afhandelt.

  Kortom … met je bachelorsdiploma in verzekeringen op zak en je administratieve aanleg ben jij onze geknipte insurance officer. Zeker als je leergierig en contactvaardig bent, en je analytisch en organisatorisch stevig in je schoenen staat.

   

  Purchase officer

  Wie koopt al die voertuigen uit ons wagenpark in, denk je? Wie weet er alles van “onze” voertuigen en hun opties en accessoires? Als medewerker op onze inkoopafdeling van nieuwe voertuigen ben jij er heel nauw bij betrokken. Van de bestelling tot de aflevering van het voertuig: jij en je team zorgen ervoor dat alles vlot verloopt.

  Kortom … voor de bestelling van nieuwe voertuigen ben je het aanspreekpunt van jouw team. Van contacten met garages en toeleveranciers over de bestelling en de betaling tot de aflevering: je zorgt voor een goede opvolging en samenwerking en bouwt zo mee de dienstverlening aan onze klanten verder uit.

   

  Zit er iets voor jou tussen? Kijk dan snel welke vacatures open staan!

 • Pas afgestudeerd?

  MAAK EEN MOOIE START!

  Net van school? Nog geen eerste job achter de rug? Dan ontvangen we jou bij Arval met open armen. Bij Arval leer je wat het is om te werken: in team werken, bijleren, doorgroeien, … Heel onze manier van werken is erop afgestemd om jou een stevige start van je carrière te geven!

  Daar sta ja dan: fier als een gieter met je zuurverdiende diploma op zak, klaar om de arbeidsmarkt stormenderhand in te nemen! Tot je beseft dat de meeste werkgevers minstens twee jaar ervaring eisen... Gelukkig doen wij de dingen graag anders. Want bij Arval zijn ook schoolverlaters zoals jij meer dan welkom, zolang je ons maar bewijst dat je zin hebt om je schouders mee onder ons project te zetten. In ruil bieden we je niet alleen een waardevolle eerste werkervaring, maar ook aanvullende opleidingen vanaf je eerste werkdag. Zo verander je sneller in een ervaren professional dan je “Arval BNP Paribas Group” kan zeggen!

  Wie ben jij?

  Een gepassioneerde schoolverlater met een specialisatie in Verzekeringen, Finance, Autotechniek of Sales. Je hebt een even radde tong in het Nederlands als in het Frans of je hebt de ambitie om je kennis snel bij te spijkeren.

  Herken jij jezelf hierin? Check dan zeker onze openstaande vacatures. Met wat geluk staat je toekomstige baan ertussen! Of solliciteer spontaan!