Arval Background

Veelgestelde COVID-19 vragen voor particulieren

Content

Update 01/12/2020

Vanaf 2/11/2020 gelden er verstrengde maatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Raadpleeg regelmatig onze FAQ voor meer informatie. 

Heeft u vragen, problemen of opmerkingen over uw leaseauto of over het inplannen van een onderhoud, een bandenwissel of een herstelling?

Met onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden informeren wij u over de invloed van de maatregelen op de levering en het gebruik van uw leaseauto.

Heeft u vragen over uw contract of wenst u andere informatie? Bel uw account manager op het nummer 02 240 01 99. Dit kan elke werkdag van 8u tot 17u30 (vrijdag tot 17u).

Indien u de naam van de account manager niet weet, stuur dan een e-mail naar retail@arval.be en wij nemen contact op met u.

Alvast bedankt voor uw begrip.

TECHNISCHE HERSTELLING OF ONDERHOUD

Rich text

Tijdig uw auto laten nakijken en onderhouden is erg belangrijk.

Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken, of neem contact op met Arval Driver Care per telefoon op 02 240 01 99 of per e-mail op drivercare.be@arval.be.

Opgelet! Verschijnen er waarschuwingslampjes op uw dashboard? Zet uw auto stil en raadpleeg eerst de gebruikshandleiding. Indien deze aangeeft dat verder rijden onmogelijk is, neem dan contact op met Arval Assistance op het nummer 02 245 73 72.  
 

CARROSSERIEHERSTELLING

Rich text

Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken. 

Door de uitzonderlijke situatie is het niet altijd mogelijk een pick-up service te voorzien. Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

U kan een schadegeval nog steeds melden via Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 99 of via e-mail op drivercare.be@arval.be. Onze medewerkers zullen een dossier openen.

Bij een ongeval met immobilisatie helpt Arval Assistance u verder. Bel hen op het nummer 02 245 73 72.

Rich text

Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken. 

Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

Indien nodig kan u contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 99 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

BANDEN

Rich text

Neem contact op met uw bandenleverancier om de afspraakmogelijkheden te bekijken. 

Bandentransferts zijn mogelijk. Zoals u het van ons gewend bent, houden wij u op de hoogte van zodra de banden op hun gevraagde bestemming zijn toegekomen.

Let op uw bandenspanning na een lange periode van stilstand. Wanneer uw auto lang heeft stilgestaan en u er terug mee begint rond te rijden, kan er een melding in verband met de bandenspanning op het dashboard verschijnen. Kijk daarom regelmatig de bandenspanning die de constructeur voorschrijft na om spanningsverlies op uw banden te voorkomen. In sommige gevallen kunnen ‘flat spots’ ontstaan op de 4 kleine delen van de banden die met de grond in aanraking komen en waar het volledige gewicht van de auto op drukt. Deze ‘flat spots’ kunnen trillingen veroorzaken die terug verdwijnen nadat u even met de auto hebt gereden.

LEVERING NIEUWE WAGENS

Rich text

U ontvangt bericht wanneer u de auto kan ophalen. 

Neem contact op met uw concessiehouder om de afspraakmogelijkheden te bespreken.

Indien nodig kan u steeds contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 99 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

Rich text

Indien de leveringsdatum van uw nieuwe auto wijzigt, brengen wij u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte.

PECH ONDERWEG

Rich text

Ja, Arval Assistance (02 245 73 72) staat voor u klaar in geval van pech. Houd rekening met de hygiënemaatregelen: zorg voor onderlinge afstand, schud geen handen en ontsmet contactoppervlakken.

AUTOKEURING

Rich text

Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan op afspraak.

Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen met betrekking tot technische inspecties in Vlaanderen, Wallonië en Brussel:

Vlaanderen

Raadpleeg https://www.gocavlaanderen.be/nl/p/autokeuring voor de meest recente informatie.

Wallonië

Raadpleeg https://www.autosecurite.be/news/informations-coronavirus voor de meest recente informatie.
 

Brussel

Raadpleeg https://www.autocontrole.be/nl/nieuws/corona-de-technische-keuring-open-enkel-op-afspraak voor de meest recente informatie.

EINDE CONTRACT

Rich text

Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan.

Uw auto inleveren op kantoor bij Arval is momenteel nog niet mogelijk. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met uw account manager.

BESTELWAGENS

Rich text

Vaste of demonteerbare afschermingen zorgen er voor dat twee personen veilig in dezelfde bestelwagen kunnen plaatsnemen. Het plaatsen van deze schermen is echter onderworpen aan een specifieke wetgeving.  Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.