Arval building

Onze geschiedenis

  

Road

Arval logo 1989

Road

1989

Oprichting Arval in Frankrijk

Arval Service Lease wordt officieel opgericht in Parijs. Deze nieuwe dochteronderneming van de bank BNP Paribas gaat van start met 6 medewerkers en een Citroën BX als allereerste leasewagen.

1991

Het eerste kantoor buiten Frankrijk

Amper twee jaar later is het tijd voor de eerste stap naar internationalisering. Twee keer raden waar het eerste kantoor buiten Frankrijk wordt geopend? Ja hoor: in België.

Road

Arval logo PHH 2000

Road

2000

De eerste overname

De volgende grote stap naar internationalisering: de overname van de leasemaatschappij Europe PHH. Arval wordt hierdoor tijdelijk Arval PHH, en krijgt er een internationaal netwerk van partners bij via de Element-Arval Global Alliance.

2004

Overname van Arma

Arval neemt de Nederlandse leasemaatschappij Arma over, een zeer sterke speler in België en Nederland. De succesvolle overname versterkt Arval’s positie in de Benelux verder.

Road

Arval BNP

Road

2009

BNP Paribas koopt 75% van Fortis Bank

Een keerpunt in de geschiedenis van Arval Belgium, dat de financiële basis en het vertrouwen om toekomstige doelstellingen te bereiken aanzienlijk versterkt.

2011

25.000e voertuig

Twintig jaar na de eerste activiteit bereikt Arval Belgium een echte mijlpaal: het 25.000e Arval-voertuig wordt ingeschreven, een duidelijk statement voor de groeiambities in de dynamische leasemarkt.

Road

Arval Webstore banner

Road

2015

Een druk jaar...

Met de overname van de Europese tak van GE Capital Fleet Service versterkt Arval haar positie in de zakelijke markt nog verder. Daarnaast begint Arval ook met Private Lease en White Label-oplossingen.

2016

… zorgt voor een nieuwe mijlpaal

Het nieuwe en gevarieerde aanbod voor zakelijke klanten, particuliere klanten en voertuigfabrikanten werpt meteen haar vruchten af: het 50.000e voertuig wordt ingeschreven, een nieuwe mijlpaal

Road

Arval Beyond

Road

2020

Blijvende groei, ook in de toekomst

Intussen telt de vloot van Arval 80.000 voertuigen. Om te blijven groeien wordt Arval Beyond gelanceerd, een visionaire strategie waarvan Arval overtuigd is de mobiliteit van de toekomst mee vorm te geven.

2022

Acquisitie Terberg Business Lease Group

De Nederlandse tak van Arval neemt Terberg Business Lease Group over, dat ook actief is in België, inclusief het performante e-commerce platform JustLease.be. Een aanzienlijke versterking van het Private Lease-aanbod van Arval Belgium …

Road

Arval now

arrow

2023

100.000!

De ultieme mijlpaal: Arval Belgium schrijft haar 100.000e voertuig in. Hoewel Arval intussen ook een pioniersrol speelt in het aanbieden van alternatieve mobiliteitsoplossingen, is het bereiken van 100.000 Arval-voertuigen een verwezenlijking waar Arval Belgium bijzonder trots op is!