person in car driving by the seaside

Winter- en zomerbanden

Heeft uw werkgever contractueel voor deze dienst gekozen? Dan kan u op de gepaste momenten uw zomerbanden wisselen voor winterbanden en omgekeerd. U ontvangt hiervoor twee keer per jaar van ons een e-mail met de contactgegevens van de erkende bandencentrales.

U bent bestuurder bij Arval en wenst winterbanden te plaatsen op uw auto? Zeer goed: winterbanden zijn in koude temperaturen en winterse omstandigheden veiliger én efficiënter dan zomerbanden.

Neem eerst en vooral contact op met uw fleet manager om na te gaan of winterbanden al dan niet voorzien zijn in uw contract. U vindt deze informatie doorgaans ook terug in uw car policy.

 • Een afspraak maken voor winter- en zomerbanden

  Voer uw nummerplaat in (vb. 1-ABC-123) op onze handige Service Locator. Zo vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde bandencentrale, waarna u telefonisch een afspraak kan inplannen. U vindt de Service Locator ook terug in My Arval en My Arval Mobile

  Liever online? Gebruik dan de online reservatietools van een van onze partners:

  VPLH - Q-team Lambrechts
  DO - Donckers
  EC - Eurotyre-Ceva
  TSE - PointS - Profile - Vulco

 • Waarom winter- en zomerbanden plaatsen?

  Winterbanden

  Onder 7°C wordt het rubber van uw zomerbanden harder, waardoor uw banden minder efficiënt worden. Winterbanden bevatten het zachtere silicium en hebben een andere structuur, zodat ze:

  • De remafstand bij regen kunnen inkorten tot 10%, bij sneeuw zelfs tot 20%
  • Een betere grip verzekeren en minder snel glijden bij sneeuw en ijzel
  • Minder risico hebben op aquaplaning bij hevige regen

  Bij Arval raden we het gebruik van winterbanden aan van oktober tot april.

  Zomerbanden

  Het is ook belangrijk uw winterbanden op tijd weer in te ruilen voor zomerbanden: die hebben bij een gemiddelde temperatuur boven de 7°C meer grip en een kortere remafstand. Het stuggere rubber van een zomerband slijt bovendien veel langzamer dan het silicium van winterbanden. We raden dan ook zomerbanden aan van april tot oktober.

   

 • Zijn winterbanden verplicht?

  In België zijn winterbanden aanbevolen, maar niet verplicht. Bij een ongeval kan een beëdigd persoon (zoals een politieagent) in een rapport melding maken van de afwezigheid van winterbanden, maar dit heeft geen enkele wettelijke of verzekeringstechnische impact.

 • Naar het buitenland?

  Bekijk dan op dit actuele overzicht van Touring zeker even de lokale regelgeving rond winterbanden en sneeuwkettingen in het land van uw bestemming.