Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zeker milieuvriendelijker handelen, wordt meer en meer een niet te negeren bedrijfsaspect. Duurzaam leasen is dan ook niet zomaar een modewoord, maar kan - moet - deel uitmaken van uw MVO-bedrijfsfilosofie. Bij Arval heerst, net zoals binnen de groep BNP Paribas, een sterk bewustzijn en streefdoel om duurzaam te ontwikkelen. We dragen deze principes dan ook dagelijks uit in ons gedrag, onze strategie en al onze initiatieven.

Ecologisch ondernemen

In 2010 heeft Arval zijn intrek genomen in een energiezuinig gebouw dat is uitgerust met zonnepanelen op het dak en tal van andere technologieën om het energieverbruik te verminderen. Die installaties en de technische en materiële middelen die voor de bouw werden gebruikt, hebben ervoor gezorgd dat het gebouw het BREEAM-certificaat heeft behaald. Via verschillende projecten om onze koolstofuitstoot te verminderen, streven we er voortdurend naar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

We streven er voortdurend naar om de CO2-uitstoot van ons klantenwagenpark te verminderen door onze klanten te adviseren, onze chauffeurs op te leiden en bewust te maken en door verschillende mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Arval is bovendien een lid van Duurzaam Repareren, een organisatie die milieuvriendelijke automobielbedrijven in kaart brengt op basis van objectieve criteria.

Bij Arval halen we voldoening uit onze milieuverbintenissen en zijn we trotse houders van het ISO 14001-certificaat.

Left column

Milieubeleid

Arval heeft er altijd naar gestreefd om een kwaliteitsvolle dienstverlening te combineren met sociale verantwoordelijkheid. We willen onze impact op het milieu verminderen, duurzame energiebronnen gebruiken en onze klanten en leveranciers adviseren en bewustmaken om de ecologische voetafdruk van ons wagenpark te verkleinen. Duurzaamheid maakt integraal deel uit van het DNA van ons bedrijfsbeleid en wordt weerspiegeld in onze dagelijkse werking. Arval Belgium verbindt zich ertoe om:

 

De milieuwetgeving en andere milieuverbintenissen van de BNP Paribas-groep na te leven

Het verbruik van grondstoffen te verminderen en meer duurzame en hernieuwbare materialen te gebruiken

Right column

De milieudoelstellingen van de bank en de BNP Paribas-groep te halen:

De CO2-uitstoot veroorzaakt door het energieverbruik van onze gebouwen en zakenreizen te verminderen door tal van technische en organisatorische maatregelen

Het papierverbruik verminderen en het gebruik van duurzaam papier bevorderen door het invoeren van een strikter papier- en printbeleid en verspilling vermijden en een uitgebreide afvalscheiding invoeren

Afval te vermijden en het milieu, de biodiversiteit en ecosystemen te beschermen

ISO 14001:2015

ISO 14001:2015 beschrijft de kernelementen voor het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van een milieuzorgsysteem: het formuleren van milieubeleid, het vastleggen van de milieuaspecten en -effecten, het opstellen van milieudoelstellingen en -programma’s en het implementeren van een milieubeheersysteem, gericht op de continue verbetering van milieuprestaties.

Duurzaam repareren

Duurzaam Repareren vzw heeft als missie het zichtbaar maken van autobedrijven die na objectieve weging als “milieuvriendelijk’ kunnen worden geduid. Hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden, in de meest brede zin, van motorvoertuigen. Meer info over Duurzaam Repareren vindt u op hun website.

 

"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zeker milieuvriendelijker handelen, wordt meer en meer een niet te negeren bedrijfsaspect. Duurzaam leasen is dan ook niet zomaar een modewoord, maar kan/moet deel uitmaken van de MVO bedrijfsfilosofie. Bij Arval heerst een sterk bewustzijn en streefdoel om duurzaam te ontwikkelen. We dragen deze principes dan ook dagelijks uit in ons gedrag, onze strategie en al onze initiatieven. Daarom hebben wij ook besloten op het initiatief Duurzaam Repareren in te stappen."

Alain Dubuisson, director service delivery bij Arval

 

Duurzaamheidsverslag 2023

In het verslag van dit jaar zijn er een aantal nieuwe elementen, met name het dubbele voorwoord van Alain van Groenendael en Karen Brunot, de publicatie van onze doelstelling om tegen 2025 350.000 BEV's in onze leasevloot te hebben, en een pagina gewijd aan energietransitie. Initiatieven van alle landen zijn in het verslag vertegenwoordigd.

Download het rapport

Arval Sustainability Report 2023
Arval Sustainability Report 2023
Enkel beschikbaar in het Engels
Arval Sustainability Report 2023

  

EcoVadis

Arval Belgium heeft in 2024 opnieuw de zilveren medaille behaald op het EcoVadis-platform voor zijn MVO-inzet. Dit uitzonderlijke resultaat plaatst ons wereldwijd bij de beste 15% van de door EcoVadis beoordeelde bedrijven.

Dit jaar verbeterde Arval Belgium zijn score van 64/100 in 2023 naar 69/100 in 2024, wat ons dichter bij onze gouden doelstelling voor volgend jaar brengt. Deze zilveren medaille getuigt van onze inzet voor het milieu, de mensen- en arbeidsrechten, de ethiek en het verantwoord inkopen. Onze inspanningen omvatten een breed gamma aan uitdagingen, van duurzame mobiliteit tot sociale kwesties in onze hele waardeketen.

Arval Mobility Observatory

Ook in ons advies, één van de belangrijkste pijlers in de dienstverlening van Arval, trekken we onze duurzame filosofie door. Wij beschouwen het dan ook als onze rol om u niet enkel advies te geven op economisch vlak, maar ook op ecologisch en maatschappelijk vlak. Ook het Arval Mobility Observatory, een onderzoeksinitiatief van Arval, draagt hieraan bij. Voor Arval is Maatschappelijk Verantwoord Leasen een lange termijn engagement waarbij het onze wil is om hierin te slagen en dit ook met u te delen!