Logo 1MH2H

Internationale Dag Van De Vrijwilliger: Arval België lanceert #1MillionHours2Help

Arval 3 Dec 2021

Arval België wil haar sociaal engagement verhogen en lanceert ‘1 Million Hours 2 Help’, het vrijwilligersprogramma van de BNP Paribas Group, waar alle medewerkers vrijwilligerswerk tijdens de werkuren kunnen doen.

De BNP Paribas Group heeft zich ertoe verbonden om alle medewerkers opgeteld 1 miljoen uren betaald vrijwilligerswerk te laten doen. Binnen dit kader en in lijn met haar MVO-strategie  wil Arval alle medewerkers 30.000 uren vrijwilligerswerk laten doen tegen 2025.

En Arval België neemt uiteraard deel aan dit initiatief, samen met 17 andere Arval-landen. Alle medewerkers kunnen zo hun kennis en vaardigheden inzetten om een daadwerkelijke bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ook beantwoordt het aan de behoefte van de medewerkers om iets terug te geven.

 

Logo 1MH2H

Bijdragen tot een meer duurzame en evenwichtig verdeelde groei

Met #1MillionHours2Help doen alle medewerkers van Arval België tijdens hun werkuren een halve dag aan vrijwilligerswerk. Zo wil Arval België projecten ondersteunen die bijdragen aan een meer solidaire en milieubewuste samenleving.

‘Met 1 Million Hours 2 Help kunnen alle medewerkers van Arval België zich tijdens de werkuren inzetten voor verenigingen die bijdragen aan een betere wereld. We hechten niet enkel waarde aan het maatschappelijk engagement van het bedrijf, maar ook dat van alle medewerkers.’

- Natacha Delcourt, HR Director, Arval België

 

Medewerkers kunnen het vrijwilligerswerk collectief of individueel doen, bij een vereniging die actief is binnen één van de volgende domeinen:

  • Sociale inclusie van jongeren bevorderen,
  • Energietransitie versnellen,
  • Het werk van ondernemers met een ‘positieve impact’ ondersteunen,
  • Lokale gemeenschappen verbeteren.

Medewerkers van Arval België in actie

Een eerste team binnen Arval België bundelde de krachten voor de organisatie ‘River Clean Up’. Ze hielpen in Wallonië om de rivieren en omgeving op te ruimen en schoon te maken na de overstromingen eerder dit jaar.

'Het was een indrukwekkende en vermoeiende activiteit die ons heel hard confronteerde met de werkelijkheid die we nooit hadden bevat via televisie.'

Filip Willaert, Commercial Performance & Pricing Manager, Arval België

 

Commercial Performance's team photo

 

Lees meer Toon minder