Women in Action

'Arval Women in Action'

8 Jan 2021

Arval lanceert het internationale programma 'Arval Women in Action'

Gedreven door de sterke overtuiging dat vrouwen van vandaag de weg zullen vrijmaken voor vrouwen van morgen, lanceerde Arval in december 2020 een nieuw loopbaanprogramma 'Women in Action' met als uitgangspunt de werkgeversbelofte: 'Arval, a place for people in action'. Het is de bedoeling om vrouwen met een groot potentieel te begeleiden en de diversiteit binnen de groep te bevorderen. Met dit nieuwe programma wil Arval het aantal vrouwen in directiefuncties verhogen door hen de nodige middelen te bieden om hun vaardigheden te ontwikkelen.

De eerste editie van het programma 'Women in Action' is in december 2020 van start gegaan met 17 vrouwen uit 13 landen die voor een opleiding van 7 maanden werden geselecteerd.

Een van die 17 vrouwen is Natacha Delcourt, HR Director van Arval België. "De leasingindustrie, die bekend staat als een door mannen gedomineerde sector, is sterk geëvolueerd. Bij Arval België hebben we globaal genomen een evenredige verdeling van mannen en vrouwen. Maar de vervrouwelijking van de management- en directiefuncties verloopt trager. Het is belangrijk dat de teams bij Arval België een weerspiegeling zijn van onze klanten", zegt Natacha Delcourt.

Het programma 'Women in Action' heeft tot doel een aantal van onze vrouwelijke talenten de nodige tools aan te reiken. Ook streeft het er naar om de mentaliteit en de processen verder te laten evolueren, met name op het gebied van aanwerving en promotie.

Gedurende deze zeven maanden zullen de 17 genomineerden een ontwikkelingstraject volgen, inclusief individuele en groepscoaching en interactieve sessies, waarschijnlijk in digitale vorm, rond bepaalde thema's. Het doel is dat de deelnemers elkaar beter leren kennen, hun sterke punten naar waarde weten te schatten en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

"We zijn ervan overtuigd dat een directieteam met meer vrouwen een hefboom is om de prestatie te boosten. Vrouwelijke werknemers begeleiden in hun professionele ambities en meer diversiteit brengen in de teams op alle niveaus van de organisatie zal helpen om nieuwe ideeën te doen ontstaan en nieuwe perspectieven te bieden. In een sector waar leidinggevende functies voornamelijk door mannen worden bekleed, ben ik zeer verheugd om de lancering van dit nieuwe programma en vijf nieuwe benoemingen op sleutelposities in het bedrijf te mogen aankondigen. Deze benoemingen volgen op de recente toetreding van drie vrouwen tot het Uitvoerend Comité van Arval. De dynamiek is dezelfde binnen onze nieuwe strategie, Arval Beyond, waar de overgrote meerderheid van de belangrijke projecten door vrouwen wordt gedragen. Dat geldt ook voor de twee grote thema's van het plan: mobiliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen", zegt Alain Van Groenendael, voorzitter en algemeen directeur van Arval.

Vijf nieuwe benoemingen in directiefuncties

Véronique Bourgois

Véronique Bourgois werd op 1 januari 2021 benoemd tot algemeen directeur van Arval Luxemburg. Zij kwam in 1998 in dienst bij Arval Luxemburg en was verkoop- en marketingdirecteur van Arval Luxemburg. Véronique Bourgois vervangt Gerry Wagner, die binnenkort wordt aangesteld in een gloednieuwe functie op het hoofdkantoor van Arval in Frankrijk.

 

Agnès Dutot

Agnès Dutot werd op 31 oktober 2020 benoemd tot compliancedirecteur van Arval. Ze volgt Jean-Luc Lapon op die op pensioen gaat. In haar loopbaan van meer dan 30 jaar bij BNP Paribas bekleedde ze verschillende financiële functies. Voorheen was ze compliancedirecteur voor Leasing Solutions op internationaal niveau. In de 30 landen waar Arval actief is, zal Agnès Dutot en haar team verantwoordelijk zijn voor de financiële zekerheid van de onderneming, de beroepsethiek en de bescherming van de belangen van het cliënteel.

 

Guergana Koleva

Guergana Koleva startte op 1 december 2020 haar functie als directeur robotisering van Arval. Momenteel is ze directeur van het expertisecentrum voor robotica en intelligente automatisering bij BNP Paribas Fortis in België, waar ze na een carrière bij de groep Solvay in 2011 is toegetreden tot de groep. In haar nieuwe functie bij Arval zal Guergana Koleva de visie, de governance en de strategie voor de automatisering van de gerobotiseerde processen voor Arval definiëren. Een essentiële benadering die bijdraagt tot de verbetering van de efficiëntie van de onderneming en de vooruitgang van haar activiteit.

 

Roxane Lupescu

Roxana Lupescu werd op 1 januari 2021 algemeen directeur van Arval Roemenië, als opvolger van Dan Boiangiu, die nieuwe internationale verantwoordelijkheden op zich neemt in het hoofdkwartier van Arval. Ze werkt reeds twaalf jaar bij Arval. Roxana Lupescu trad in februari 2008 in dienst bij Arval Roemenië als hoofd technische risico's en werd vervolgens financieel directeur van de onderneming op 1 juli 2011.

 

Ariel Steinmann

Ariel Steinmann werd in oktober 2020 benoemd tot directeur digitalisering van Arval. Na een carrière in marketing en communicatie bij verschillende reclamebureaus, bij Bouygues Telecom en vervolgens ING, is ze in 2011 bij de BNP Paribas Group aan de slag gegaan. Bij de Franse retailbank BDDF werd ze benoemd tot marketingdirecteur online banking voor BNP Paribas en Hello bank!. Als directeur digitalisering bij Arval, een gloednieuwe functie, zal Ariel Steinmann de digitale transformatie van Arval opbouwen en uitrollen in de 30 landen waar het bedrijf actief is.

Lees meer Toon minder