Arval Mobility Card

ENGIE en Arval bundelen hun krachten en lanceren een nieuw groen elektrisch mobiliteitsaanbod

Samenwerking 13 Dec 2018

ENGIE, een wereldwijd opererend energiebedrijf en een belangrijke speler op het gebied van oplaadinfrastructuren voor elektrische voertuigen, en Arval, een wereldwijde specialist inzake verhuur van bedrijfsvoertuigen, kondigen de lancering aan van een nieuw aanbod voor groene mobiliteit, gericht op het vereenvoudigen van de toegang tot elektrische voertuigen voor bedrijven, overheden en particulieren. Op basis van een maandelijkse huurprijs omvat dit geïntegreerde aanbod de huur van elektrische voertuigen, geleverd door Arval, en de installatie en het onderhoud, door ENGIE, van oplaadpunten in bedrijven of in het hart van steden, of bij de chauffeurs thuis. Dit aanbod omvat een innovatieve optie "groene energie" die uniek is op de markt.

Het aanbod wordt begin 2019 eerst in België gelanceerd en daarna in Frankrijk. Het zal later ook worden ingezet in verschillende landen zoals Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Met dit commercieel akkoord bevestigen ENGIE en Arval hun engagement voor de ontwikkeling van groene mobiliteit. Ter gelegenheid van de ondertekening van de overeenkomst verklaarde Shankar Krishnamoorthy, Executive Vice President van ENGIE: “Het ondersteunen van de energietransitie door middel van schonere mobiliteitsoplossingen - met name elektrisch - staat centraal in de strategie van ENGIE. Dit nieuwe geïntegreerde aanbod, ontwikkeld in samenwerking met Arval, zal elektrische voertuigen algemeen toegankelijk maken en zo bijdragen tot de verbetering van de luchtkwaliteit en de vermindering van de geluidshinder in de steden.”Het vervoer is nu verantwoordelijk voor 23% van de CO2-uitstoot in de wereld en is nog steeds voor 95% gebaseerd op brandstoffen op basis van aardolie.

Als eerste onafhankelijke elektriciteitsproducent en pionier in de energierevolutie heeft ENGIE groene mobiliteit tot een van de pijlers van zijn strategie gemaakt. ENGIE Groep ontwikkelt een reeks oplossingen die aangepast zijn aan de behoeften van zijn klanten, zoals consulting inzake stadsplanning, oplossingen voor het openbaar vervoer (elektrificatie, signalisatie, optimalisatie van de dienstverlening), oplossingen op basis van alternatieve brandstoffen (elektriciteit, maar ook aardgas en waterstof) en digitale platforms om het verkeer vlotter te laten verlopen. Meer informatie over het engagement van ENGIE voor groene mobiliteit vindt u hier.

Bart Beckers, Chief Commercial Officer van Arval: “We zijn verheugd om met ENGIE samen te werken via dit innovatieve partnerschap en onze krachten te bundelen om onze toekomstige klanten te ondersteunen met op maat gemaakte elektrische mobiliteitsdiensten die de implementatie van hun elektrificatiestrategieën zullen vergemakkelijken. Voor Arval is dit partnerschap een blijk van onze wens om een speler te zijn in deze energietransitie door samen te werken met internationale strategische partners om de beweging te versnellen.”

Bedrijven zijn steeds meer geneigd om voertuigen op alternatieve energie in hun wagenpark op te nemen: 26% van de bedrijven is van plan om in de komende drie jaar voor een deel van hun wagenpark te kiezen voor elektrische voertuigen. Voor grote bedrijven loopt dit percentage op tot 56%. Arval heeft zich geëngageerd om zijn klanten te ondersteunen in hun energietransitiestrategieën door hen in staat te stellen de juiste voertuigen te kiezen op basis van het gebruik. Met name in stedelijke gebieden worden elektrische voertuigen steeds meer een relevante oplossing om de vervuiling en de geluidshinder te helpen verminderen. Arval ontwikkelt diensten om de invoering van elektrische voertuigen te vereenvoudigen en te versnellen, en positioneert zich daarmee als een belangrijke speler in zijn sector op het gebied van elektrische voertuigen en hun ecosysteem.

Lees meer Toon minder