shortlease

Veelgestelde vragen Arval en Corona

 

Update 15/05/2020

Vrijdag 24 april 2020 kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat bedrijven hun B2B-activiteiten mogen herstarten vanaf 4 mei 2020. Raadpleeg regelmatig onze FAQ voor meer informatie.

Heeft u vragen, problemen of opmerkingen over uw leaseauto of over het inplannen van een onderhoud, een bandenwissel of een herstelling?

Met onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden informeren wij u over de invloed van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad op de levering en het gebruik van uw leaseauto. Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord niet duidelijk?

 • Bent u een bestuurder? Neem contact op met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88. Dit kan elke werkdag van 8u tot 17u30 (op vrijdag tot 17u).
 • Bent u een klant? Heeft u vragen over uw contract of wenst u andere informatie? Bel uw account manager op het nummer 02 240 01 99. Dit kan elke werkdag van 8u tot 17u30 (vrijdag tot 17u).

Alvast bedankt voor uw begrip.

 • TECHNISCHE HERSTELLING OF ONDERHOUD

  MIJN AUTO HEEFT IN DE KOMENDE WEKEN EEN TECHNISCHE HERSTELLING OF ONDERHOUD NODIG. WAT NU?

  Tijdig uw auto laten nakijken en onderhouden is erg belangrijk.

  Onze erkende dealers zijn overgegaan tot minimale dienstverlening met prioriteit voor politie en zorgverleners. Onderhoud en/of technische herstellingen zijn enkel mogelijk onder bepaalde voorwaarden en vooral in het kader van essentiële verplaatsingen. Heeft u uw auto nodig voor noodzakelijke verplaatsingen? Wend u dan tot uw dealer om te bekijken of u uw auto al kan ophalen.

  Rekening houdend met de nieuwe richtlijnen hervatten de meeste dealers hun activiteiten uitgebreider en op afspraak vanaf 4 mei. Neem rechtstreeks contact op met uw dealer om een onderhoud of herstelling in te plannen. Zodra er meer zicht is op nieuwe richtlijnen en de aangepaste organisatie van onze dealers, nemen wij dit op in onze FAQ.

  Opgelet! Verschijnen er waarschuwingslampjes op uw dashboard? Zet uw auto stil en raadpleeg in eerste instantie de gebruikshandleiding. Indien deze aangeeft dat verder rijden onmogelijk is, neem dan contact op met Arval Assistance op het nummer 02 245 73 72. 

  KRIJG IK EEN MOBILITEITSOPLOSSING AANGEBODEN TIJDENS MIJN ONDERHOUD OF HERSTELLING?

  In normale omstandigheden voorziet Arval een gratis mobiliteitsoplossing (pitstop, vervangwagens of haal- en brengservice) wanneer u uw onderhoud of herstelling inplant via Arval Driver Care. Tijdens deze uitzonderlijke periode is de haal- en brengservice niet mogelijk omdat dit extra moeilijkheden met zich meebrengt voor onze leveranciers.

  Een vervangwagen kunnen we u nog wel aanbieden, afhankelijk van onze (contractuele) afspraken.

  Voor meer informatie kan u contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

 • CARROSSERIEHERSTELLING

  WAT MOET IK DOEN BIJ EEN ONGEVAL OF SCHADE TIJDENS DE KOMENDE WEKEN?

  Vanaf 11 mei hervatten onze erkende herstellers hun activiteiten. Ze werken uitsluitend op afspraak en passen de veiligheidsvoorschriften van de Nationale Veiligheidsraad (social distancing, regelmatig handen wassen, desinfectering…) minutieus toe.

  Door de uitzonderlijke situatie is het niet altijd mogelijk een pick-up service te voorzien. Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

  U kan een schadegeval nog steeds melden via Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be. Onze medewerkers zullen een dossier openen.

  Bij een ongeval met immobilisatie helpt Arval Assistance u verder. Bel hen op het nummer 02 245 73 72.

  MIJN AUTO STAAT NOG IN CARROSSERIEHERSTELLING. WORDT DEZE NOG HERSTELD?

  Vanaf 11 mei hervatten onze erkende herstellers hun activiteiten. Eerst werken ze aan de auto’s die nog in herstelling stonden of aan opdrachten die tijdens voorbije weken werden toegekend. Let wel, dat ze hierbij afhankelijk zijn van beschikbare wisselstukken. Zij passen de veiligheidsvoorschriften van de Nationale Veiligheidsraad (social distancing, regelmatig handen wassen, desinfectering…) minutieus toe.

  Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

  Neem voor meer informatie contact op met de betrokken hersteller.

  Indien nodig kan u contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

  Had u reeds een afspraak gemaakt die niet is doorgegaan? Dan zal deze opnieuw worden ingepland.

 • BANDEN

  IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR MIJN BANDENWISSEL. IS DIT MOGELIJK?

  Winterbanden omwisselen naar zomerbanden wordt opnieuw toegestaan.

  Houd rekening met de aanpassing van de manier van werken van de bandencentrales. Er kan hierdoor mogelijk een vertraging ontstaan. Neem contact op met uw bandenleverancier om de afspraakmogelijkheden te bekijken. Opgelet: dit is geen volledige heropstart van de bandencentrales. Bandentransferts zijn weer mogelijk. Arval voert de aangevraagde bandentransferts zo snel mogelijk uit, voor zover de betrokken bandencentrales open zijn. Zoals u het van ons gewend bent, houden wij u op de hoogte van zodra de banden op hun gevraagde bestemming zijn toegekomen.

  Let op uw bandenspanning na een lange periode van stilstand. Wanneer uw auto lang heeft stilgestaan en u er terug mee begint rond te rijden, kan er een melding in verband met de bandenspanning op het dashboard verschijnen. Kijk daarom regelmatig de bandenspanning die de constructeur voorschrijft na om spanningsverlies op uw banden te voorkomen. In sommige gevallen kunnen ‘flat spots’ ontstaan op de 4 kleine delen van de banden die met de grond in aanraking komen en waar het volledige gewicht van de auto op drukt. Deze ‘flat spots’ kunnen trillingen veroorzaken die terug verdwijnen nadat u even met de auto hebt gereden.

 • BESTELLING EN LEVERING NIEUWE WAGENS

  WANNEER KAN IK MIJN NIEUWE AUTO OPHALEN?

  Sinds 4 mei levert Arval terug nieuwe wagens, rekening houdend met de opgelegde veiligheidsvoorschriften. U of uw fleet manager ontvangt bericht wanneer u de auto kan ophalen. Levering bij u thuis of op uw kantoor is niet mogelijk omdat dit extra moeilijkheden met zich meebrengt voor onze leveranciers.

  Indien nodig kan u steeds contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

   

   

  IS DE EERDER GECOMMUNICEERDE LEVERINGSDATUM VAN MIJN NIEUWE AUTO CORRECT?

  De meeste autofabrikanten waren een tijd gesloten en sommige fabrieken zijn nog steeds niet open met een gevolg op de leveringsdatum. Wij communiceren de nieuwe leveringsdatum zo snel mogelijk.

  IK MOET EEN NIEUWE AUTO BESTELLEN. IS DAT MOGELIJK?

  De meeste autodealers hebben hun activiteiten grotendeels hervat. De levertermijn voor nieuwe auto's zal waarschijnlijk langer zijn dan normaal door de vertragingen in de hele autosector. Het is niet mogelijk om een bestelling (kosteloos) te annuleren met als reden "vertraging in de levertermijn".

  Draag uw bestelling over aan uw account manager. Wij bekijken dan de mogelijkheden en geven u zo snel mogelijk feedback.

 • BESTELLING EN LEVERING FIETSEN

  IK MOET EEN NIEUWE FIETS BESTELLEN. IS DAT MOGELIJK?

  De fietsverdelers nemen de nodige voorbereidingen om hun activiteiten zo snel mogelijk te herstarten. U kunt uw bestelling doorgeven aan uw account manager. Wij bekijken dan de mogelijkheden en geven u zo snel mogelijk feedback.

 • PECH ONDERWEG

  ALS IK TOCH MET DE AUTO WEG MOET EN IK KRIJG PECH OF GERAAK BETROKKEN BIJ EEN ONGEVAL, WORD IK DAN GEHOLPEN DOOR ARVAL ASSISTANCE?

  Ja, Arval Assistance (02 245 73 72) is voorbereid op verschillende scenario's en blijft haar dienstverlening zo normaal mogelijk uitvoeren. Houd rekening met de hygiënemaatregelen: zorg voor onderlinge afstand, schud geen handen en ontsmet contactoppervlakken.

 • AUTOKEURING

  MIJN AUTO MOET IN DE KOMENDE WEKEN NAAR DE AUTOKEURING. WAT NU?

  Momenteel zijn de maatregelen in verband met COVID-19 en de technische controles verschillend in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

  Vlaanderen
  Sinds maandag 20 april 2020 kunnen bijna alle keuringsactiviteiten in de keuringsstations opnieuw plaatsvinden. Dit kan enkel op afspraak.

  Voertuigen die tussen 13 maart en 3 juni naar de keuring moesten gaan, hebben een verlengde geldigheid tot en met 4 november 2020. Er is dus geen haast om uw voertuig meteen te laten keuren.

  Raadpleeg https://www.gocavlaanderen.be/nl/p/autokeuring voor de meest recente informatie.

  Wallonië

  Autosécurité meldt dat elk groen keuringscertificaat dat vervalt op 1 maart 2020 of later, automatisch wordt verlengd met 6 maanden.

  Sommige keuringsstations zijn opnieuw gedeeltelijk geopend. Raadpleeg https://www.autosecurite.be/news/informations-coronavirus/ voor de meest recente informatie.

  Brussel

  De keuringscentra in Brussel heropenen met strikte sanitaire en veiligheidsmaatregelen. De technische keuringen worden momenteel enkel op afspraak uitgevoerd, zonder enige uitzondering.

  Voor de keuringsbewijzen waarvan de geldigheid vervallen is sinds 01 maart 2020, wordt de geldigheid uitzonderlijk verlengd met 6 maanden. Bijvoorbeeld een keuringsbewijs dat op 15 april 2020 vervalt blijft geldig tot en met 14 oktober 2020.

  Voorlopig worden geen periodieke keuringen uitgevoerd. De periodieke keuringen van de voertuigen van categorie M1 (personenvoertuigen) en N1 (lichte vracht), de herkeuringen van de groene keuringsbewijzen met geldigheid van 3 maanden en de keuringen na ongeval worden later hervat.

  Wij houden u op de hoogte als de situatie verandert via deze pagina.

  Raadpleeg https://www.autocontrole.be/nl/nieuws/corona-de-technische-keuring-heropent-op-maandag-4-mei-enkel-op-afspraak voor de meest recente informatie.

 • GLAS

  WAT MOET IK DOEN BIJ GLASBREUK TIJDENS DE KOMENDE WEKEN?

  Vanaf 11 mei hervatten onze erkende herstellers hun activiteiten. Ze werken uitsluitend op afspraak en passen de veiligheidsvoorschriften van de Nationale Veiligheidsraad (social distancing, regelmatig handen wassen, desinfectering…) minutieus toe.

  Door de uitzonderlijke situatie is het niet altijd mogelijk een pick-up service te voorzien. Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

  Indien u reeds een afspraak had gemaakt, zal deze opnieuw worden ingepland zodra de situatie zich normaliseert.

  Indien nodig kan u steeds contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

 • VERVANGWAGEN

  IK RIJD MOMENTEEL MET EEN VERVANGWAGEN, IK KAN NIET OVER MIJN LEASEAUTO BESCHIKKEN OMDAT DE HERSTELLING NOG NIET WERD UITGEVOERD OF DE HERSTELLER GESLOTEN IS. WAT NU?

  Indien een vervangwagen is inbegrepen in uw leasecontract, kan u hiermee verder rijden tot u bericht krijgt dat u uw leaseauto weer mag gaan ophalen. In het geval u de vervangwagen niet meer nodig heeft, kan u contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be zodat wij de ophaling van de vervangwagen kunnen regelen.

  Indien een vervangwagen niet is inbegrepen in uw leasecontract, adviseren wij u om contact op te nemen met uw werkgever om na te gaan of u de vervangwagen verder mag blijven gebruiken.

  IK HEB EEN VERVANGWAGEN NODIG DOOR PECH OF ONGEVAL. WAT NU?

  Arval Assistance (02 245 73 72) is voorbereid op verschillende scenario's en blijft haar dienstverlening zo normaal mogelijk uitvoeren, ook het bezorgen van een vervangwagen in geval van immobilisatie.

 • E-SOLUTIONS

  WORD IK TERUGBETAALD VOOR VERBRUIK VAN MIJN ELEKTRICTEIT VAN MIJN LAADPAAL THUIS, REKENING HOUDEND MET DE HUIDIGE SITUATIE?

  Ja. De verkoop- en ondersteuningsteams van onze leverancier van laadstations blijven op afstand werken en houden de lopende werkzaamheden in de gaten.

  NA DE PLAATSING VAN MIJN LAADPAAL THUIS, MOET MIJN ELEKTRICITEIT OPNIEUW WORDEN GEKEURD. IS DIT MOGELIJK?

  Op 4 mei werden de technische goedkeuringen voor particuliere installaties geleidelijk aan hervat.

  IK HEB EEN LAADPAAL BESTELD. WORDT DEZE NOG GEÏNSTALLEERD?

  De productie van oplaadstations werd tijdelijk onderbroken. Op 4 mei werd dit hervat en worden de voorraden weer aangevuld. Als u het commerciële aanbod over de levering en installatie van het laadstation al heeft geaccepteerd, verwacht onze leverancier de installatie midden juni te kunnen uitvoeren.

  Heeft u de offerte nog niet ontvangen of de aanvaarding nog niet verzonden? Dan geldt de standaard termijn van 3 maanden na ontvangst van de ondertekende kooporder door Arval.

  IK HEB EEN SLEUTELHANGER / LAADKAART BESTELD. WORDT DEZE NOG VERZONDEN?

  Ja, onze partner hervat geleidelijk aan zijn activiteit. Als uw laadkaart al is besteld, zal u deze in de komende dagen ontvangen.

 • MID-TERM RENTAL

  KAN IK EEN TIJDELIJKE AUTO LATEN LEVEREN OF OPHALEN?

  Ja, tot nader order kan dit nog steeds. Arval Mid-Term Rental voorziet nog steeds leveringen en ophalingen van tijdelijke auto’s rekening houdend met de voorschriften en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

  IS HET VEILIG OM EEN TIJDELIJKE AUTO TE HUREN?

  Ja, elke auto wordt voor de levering binnen en buiten grondig gereinigd. In de huidige situatie wordt nog meer aandacht besteed aan het interieur dan hiervoor. Ook nemen onze chauffeurs nemen de nodige voorzorgsmaatregelen zoals voorzien in de voorschriften en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

  Voor meer informatie hieromtrent kan u alle voorzorgsmaatregelen nalezen.

  KAN IK NOG ELKE CATEGORIE VAN TIJDELIJKE AUTO’S KIEZEN DIE JULLIE AANBIEDEN?

  Ja, we kunnen alle categorieën leveren. Arval beschikt over meer dans 2.000 eigen auto’s in haar eigen ‘Mid-Term Rental’-vloot. En indien nodig kunnen we ook nog beroep doen op onze partners.

  Enkel de keuze wat betreft brandstofsoort kan beperkter zijn.

  BLIJFT DE KWALITEIT VAN DE GELEVERDE AUTO’S GEWAARBORGD?

  Ja. Uw veiligheid is cruciaal voor ons. Auto’s met technische problemen of die een onderhoud nodig hebben, leveren we niet. Een auto kan wel een kleine niet-herstelde schade hebben bij de levering. Dit wordt dan duidelijk op het leveringsdocument aan gegeven.

 • EINDE CONTRACT

  MIJN AUTO IS EINDE CONTRACT. KAN IK DEZE INLEVEREN?

   

  Transporten en inspecties zijn hervat, rekening houdend met de nodige voorzorgsmaatregelen. Had u reeds een afspraak voor inlevering gemaakt? Dan nemen we contact met u op om de afspraak opnieuw in te plannen.

  Uw auto inleveren op kantoor bij Arval is momenteel nog niet mogelijk.

   

  Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel of stuur een e-mail naar uw accountmanager.

  MOET MIJN WAGEN EINDE CONTRACT WORDEN INGELEVERD OP ZOMERBANDEN?

  In normale omstandigheden vragen wij u om uw wagen op het einde van het contract in te leveren op zomerbanden in de periode van 1 april tot en met 30 september. Gezien de omstandigheden zullen wij tijdelijk toestaan dat wagens worden ingeleverd op winterbanden en dit tot 1 juli 2020. Er zullen in deze periode geen extra kosten worden aangerekend zodat u niet speciaal een afspraak moet voorzien voor de wissel.

 • BESTELWAGENS

  MAG IK EEN SCHEIDINGSWAND UIT PLEXIGLAS PLAATSEN IN MIJN BESTELWAGEN TUSSEN DE BESTUURDER EN DE PASSAGIER?

  Vaste of demonteerbare afschermingen zorgen er voor dat twee werknemers veilig in dezelfde bestelwagen kunnen plaatsnemen. Het plaatsen van deze schermen is echter onderworpen aan een specifieke wetgeving. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.