shortlease

Veelgestelde vragen Arval en Corona

 

Update 01/12/2020

Vanaf 2/11/2020 gelden er verstrengde maatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Raadpleeg regelmatig onze FAQ voor meer informatie.

Heeft u vragen, problemen of opmerkingen over uw leaseauto of over het inplannen van een onderhoud, een bandenwissel of een herstelling?

Met onderstaande veelgestelde vragen en antwoorden informeren wij u over de invloed van de maatregelen op de levering en het gebruik van uw leaseauto. Staat uw vraag er niet bij of is het antwoord niet duidelijk?

 • Bent u een bestuurder? Neem contact op met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88. Dit kan elke werkdag van 8u tot 17u30 (op vrijdag tot 17u).
 • Bent u een klant? Heeft u vragen over uw contract of wenst u andere informatie? Bel uw account manager op het nummer 02 240 01 99. Dit kan elke werkdag van 8u tot 17u30 (vrijdag tot 17u).

Alvast bedankt voor uw begrip.

 • TECHNISCHE HERSTELLING OF ONDERHOUD

  MIJN AUTO HEEFT IN DE KOMENDE WEKEN EEN TECHNISCHE HERSTELLING OF ONDERHOUD NODIG. WAT NU?

  Tijdig uw auto laten nakijken en onderhouden is erg belangrijk.

  Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken, of neem contact op met Arval Driver Care per telefoon op 02 240 01 88 of per e-mail op drivercare.be@arval.be.

  Opgelet! Verschijnen er waarschuwingslampjes op uw dashboard? Zet uw auto stil en raadpleeg eerst de gebruikshandleiding. Indien deze aangeeft dat verder rijden onmogelijk is, neem dan contact op met Arval Assistance op het nummer 02 245 73 72.

  KRIJG IK EEN MOBILITEITSOPLOSSING AANGEBODEN TIJDENS MIJN ONDERHOUD OF HERSTELLING?

  In normale omstandigheden voorziet Arval een gratis mobiliteitsoplossing (pitstop, vervangwagens of haal- en brengservice) wanneer u uw onderhoud of herstelling inplant via Arval Driver Care.

  Neem contact op met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be om de mogelijkheden te bespreken.

 • CARROSSERIEHERSTELLING

  WAT MOET IK DOEN BIJ EEN ONGEVAL OF SCHADE TIJDENS DE KOMENDE WEKEN?

  Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken.

  Door de uitzonderlijke situatie is het niet altijd mogelijk een pick-up service te voorzien. Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

  U kan een schadegeval nog steeds melden via Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be. Onze medewerkers zullen een dossier openen.

  Bij een ongeval met immobilisatie helpt Arval Assistance u verder. Bel hen op het nummer 02 245 73 72.

  MIJN AUTO STAAT NOG IN CARROSSERIEHERSTELLING. WANNEER WORDT DEZE HERSTELD?

  Neem contact op met de betrokken hersteller om de afspraakmogelijkheden te bekijken.

  Brengt u uw auto zelf binnen voor herstelling? Laat dan geen persoonlijke spullen achter. Na de herstelling zullen de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen. Respecteer bovenstaande voorschriften in het belang van ieders gezondheid.

  Indien nodig kan u contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

 • BANDEN

  IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN VOOR MIJN BANDENWISSEL. IS DIT MOGELIJK?

  Neem contact op met uw bandenleverancier om de afspraakmogelijkheden te bekijken.

  Bandentransferts zijn mogelijk. Zoals u het van ons gewend bent, houden wij u op de hoogte van zodra de banden op hun gevraagde bestemming zijn toegekomen.

  Let op uw bandenspanning na een lange periode van stilstand. Wanneer uw auto lang heeft stilgestaan en u er terug mee begint rond te rijden, kan er een melding in verband met de bandenspanning op het dashboard verschijnen. Kijk daarom regelmatig de bandenspanning die de constructeur voorschrijft na om spanningsverlies op uw banden te voorkomen. In sommige gevallen kunnen ‘flat spots’ ontstaan op de 4 kleine delen van de banden die met de grond in aanraking komen en waar het volledige gewicht van de auto op drukt. Deze ‘flat spots’ kunnen trillingen veroorzaken die terug verdwijnen nadat u even met de auto hebt gereden.

 • LEVERING NIEUWE WAGENS

  WANNEER KAN IK MIJN NIEUWE AUTO OPHALEN?

  U of uw fleet manager ontvangt bericht wanneer u de auto kan ophalen.

  Neem contact op met uw concessiehouder om de afspraakmogelijkheden te bespreken.

  Indien nodig kan u steeds contact opnemen met Arval Driver Care op het nummer 02 240 01 88 of via e-mail op drivercare.be@arval.be.

  IS DE EERDER GECOMMUNICEERDE LEVERINGSDATUM VAN MIJN NIEUWE AUTO CORRECT?

  Indien de leveringsdatum van uw nieuwe auto wijzigt, brengen wij u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte.

 • PECH ONDERWEG

  ALS IK TOCH MET DE AUTO WEG MOET EN IK KRIJG PECH OF GERAAK BETROKKEN BIJ EEN ONGEVAL, WORD IK DAN GEHOLPEN DOOR ARVAL ASSISTANCE?

  Ja, Arval Assistance (02 245 73 72) staat voor u klaar in geval van pech. Houd rekening met de hygiënemaatregelen: zorg voor onderlinge afstand, schud geen handen en ontsmet contactoppervlakken.

 • AUTOKEURING

  MIJN AUTO MOET IN DE KOMENDE WEKEN NAAR DE AUTOKEURING. WAT NU?

  Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan op afspraak.

  Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen met betrekking tot technische inspecties in Vlaanderen, Wallonië en Brussel:

  Vlaanderen

  Raadpleeg https://www.gocavlaanderen.be/nl/p/autokeuring voor de meest recente informatie.

  Wallonië

  Raadpleeg https://www.autosecurite.be/news/informations-coronavirus voor de meest recente informatie.

  Brussel

  Raadpleeg https://www.autocontrole.be/nl/nieuws/corona-de-technische-keuring-open-enkel-op-afspraak voor de meest recente informatie.

 • E-SOLUTIONS

  NA DE PLAATSING VAN MIJN LAADPAAL THUIS, MOET MIJN ELEKTRICITEIT OPNIEUW WORDEN GEKEURD. IS DIT MOGELIJK?

  Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan.

  IK HEB EEN LAADPAAL BESTELD. WORDT DEZE NOG GEÏNSTALLEERD?

  Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan.

  IK HEB EEN SLEUTELHANGER / LAADKAART BESTELD. WORDT DEZE NOG VERZONDEN?

  Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan.

 • MID-TERM RENTAL

  KAN IK EEN TIJDELIJKE AUTO LATEN LEVEREN OF OPHALEN?

  Ja, Arval Mid-Term Rental voorziet nog steeds leveringen en ophalingen van tijdelijke auto’s rekening houdend met de voorschriften en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

  IS HET VEILIG OM EEN TIJDELIJKE AUTO TE HUREN?

  Ja, elke auto wordt voor de levering binnen en buiten grondig gereinigd. Ook nemen onze chauffeurs nemen de nodige voorzorgsmaatregelen zoals voorzien in de voorschriften en richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad.

  Voor meer informatie hieromtrent kan u alle voorzorgsmaatregelen nalezen.

  BLIJFT DE KWALITEIT VAN DE GELEVERDE AUTO’S GEWAARBORGD?

  Ja. Uw veiligheid is cruciaal voor ons. Auto’s met technische problemen of die een onderhoud nodig hebben, leveren we niet. Een auto kan wel een kleine niet-herstelde schade hebben bij de levering. Dit wordt dan duidelijk op het leveringsdocument aan gegeven.

 • EINDE CONTRACT

  MIJN AUTO IS EINDE CONTRACT. KAN IK DEZE INLEVEREN?

  Deze activiteiten kunnen blijven doorgaan.

  Uw auto inleveren op kantoor bij Arval is momenteel nog niet mogelijk.

  Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel of stuur een e-mail naar uw accountmanager.

 • BESTELWAGENS

  MAG IK EEN SCHEIDINGSWAND UIT PLEXIGLAS PLAATSEN IN MIJN BESTELWAGEN TUSSEN DE BESTUURDER EN DE PASSAGIER?

  Vaste of demonteerbare afschermingen zorgen er voor dat twee werknemers veilig in dezelfde bestelwagen kunnen plaatsnemen. Het plaatsen van deze schermen is echter onderworpen aan een specifieke wetgeving. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.