Arval Connect op een smartphone, laptop en tablet

Arval lanceert Arval Connect, een krachtige oplossing om klanten te helpen hun vlootkosten beter te beheersen en de energietransitie te versnellen

Arval 30 Mar 2022

Het tekort aan halfgeleiders en de inflatiedruk hebben vandaag de dag een directe impact op bedrijven. Tegelijkertijd wordt MVO belangrijker omdat bedrijven zich steeds meer bewust worden van hun verantwoordelijkheid om de energietransitie te versnellen. Meer dan ooit zijn kostenbeheersing en een positieve houding ten opzichte van milieukwesties belangrijke prioriteiten. Om klanten te ondersteunen, heeft Arval, haar bestaande connected services aanbod ‘Arval Active Link’, vernieuwd en lanceert nu Arval Connect.

Arval Connect: gebruik maken van de succesverhalen van klanten

Met toegewijde, interne expertteams investeert Arval al tien jaar in telematica en telt nu 400.000 connected voertuigen in haar vloot. Binnen de ‘Arval Beyond’-strategie heeft Arval de ambitieuze doelstelling om tegen eind 2025 over 1,5 miljoen connected voertuigen te beschikken, goed voor 75% van haar leasewagenpark.

Praktisch gezien kunnen klanten met Arval Connect het volgende verwachten:

  • een geoptimaliseerde TCO: bijvoorbeeld door het identificeren van manieren om het brandstofverbruik te verminderen (tot 16% besparing op brandstofuitgaven).
  • een betere veiligheid en een duurzamer wagenpark: door een gepersonaliseerd rijgedragsprofiel en het bevorderen van de verkeersveiligheid (tot 25% minder ongevallen), het analyseren van mogelijkheden voor elektrificatie en het verminderen van de CO2-uitstoot.
  • een efficiënter personeelsbestand: door de mogelijkheid te bieden dringende taken toe te wijzen, de rijtijd te optimaliseren en de belastingadministratie te vereenvoudigen.

 

Klanten krijgen assistentie op maat tijdens hun projectimplementatie, zodat hun reis naar connectiviteit een succes wordt. Arval zet zich hiervoor in met een sterke en onderscheidende ‘geld terug garantie’.

Een stap verder: Arval Connect gecombineerd met connected insurance

Met het doel om veilig en milieubewust rijden te bevorderen, het aantal aanrijdingen op de weg te verminderen en klanten te helpen geld te besparen, gaat Arval nog een stap verder door gegevens over rijgedrag te koppelen aan risicobeheer. Arval Connect-klanten in het VK en Italië kunnen als eersten genieten van twee nieuwe pilotdiensten:

  • een Connected leasedienst met verzekering die een korting geeft op de leaseprijs, gebaseerd op rijgeschiedenis, wanneer het voertuig verzekerd is bij Arval.
  • een Connected Drivers-programma om klanten te ondersteunen bij het verbeteren van de rijscores van de bestuurders. Het gaat gepaard met een reeks rijopleidingstrajecten en incentives.

 

 

"In een tijd waarin bedrijven de CO2-uitstoot en het wagenpark nauwlettend in de gaten houden, is het onze missie om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken door slimmere mobiliteit te bieden. Met Arval Connect bieden we hen een soort mini-leaseconsultingtool die tastbare voordelen en betere beslissingen mogelijk maakt. In combinatie met verzekeringsgerelateerde diensten bieden wij een innovatieve aanpak om veilig en milieubewust rijden te stimuleren."

- Alain van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval

 

Arval Connect is momenteel in 22 landen uitgerold.

 

Lees meer Toon minder