Opladen

Ga op vakantie met uw EV!

Mobiliteit 5 Jul 2021

Met een goede planning en organisatie kan u perfect op vakantie gaan met een EV. Charles, een werknemer bij Arval België, reed naar de Provence en legt ons uit hoe u dit het best kan aanpakken!
 • Voorbereiding

  "Drie dagen voor mijn eerste lange reis met een EV heb ik verschillende locaties van oplaadpunten opgezocht waar we naar alle waarschijnlijkheid zouden moeten laden."

 • Reisduur

  "Op zaterdagmiddag zijn we rond 16u vertrokken vanuit Brussel. In Bourgondië hadden we een overnachting in een hotel geboekt als tussenstop. En de volgende dag kwamen we rond 13u aan in de Provence!"

  Opladen

 • Laadpauzes onderweg

  "Op abetterrouteplanner.com kan je de totale reisduur (inclusief laadpauzes) berekenen. Daarop werd berekend dat op onze reis van 1000 km 1u05 minuten zouden moeten laden. In realiteit werd dit iets langer. We namen vier pauzes van 20-25 minuten, dus in totaal was dit ongeveer 1u30. Echter was dit onze eerste lange reis, waardoor ik liever iets vaker en langer laadde dan werd aangegeven op mijn boordcomputer."

 • Verbruik op snelwegen

  "In Frankrijk is de maximumsnelheid 130 km/u en daarbij verbruikten we 200-210 wh/km, wat vrij laag is. Wanneer ik 110 km/u of trager reed, daalde het verbruik gemakkelijk tot 175 wh/km."

 • Laden op locatie

  "In de Provence heb ik een huishoudelijke stekker gebruikt. De auto moesten we vaker in het stopcontact steken, maar dat vormde voor ons geen probleem."

  Opladen

 • Voordelen

  "Ik had minder stress door de functionaliteiten van de boordcomputer. Die berekende de trajecten en de kosten redelijk nauwkeurig. En dat zorgde ervoor dat deze nieuwe manier van reizen heel vlot verliep."

 • Verbeterpunten

  "Tijdens onze reis vormde het aantal laadstations geen probleem. Maar wanneer er tijdens de zomervakantie meer mensen met de auto op vakantie gaan, zal het afwachten zijn of er geen wachtrijen zullen ontstaan."

 • Mijn tip

  Twijfel niet en kies voor elektrisch! Maak u ook niet te veel zorgen over laadmogelijkheden tijdens uw reis. De boordcomputers doen hun berekeningen goed en nauwkeurig!

Lees meer Toon minder