Ami

Ontdek Ami, 100% elektrisch en zonder rijbewijs

Ontdek Ami, 100% elektrisch en zonder rijbewijs

Op het moment dat het autosalon van Genève werd afgelast, onthulde Citroën de Ami, haar baanbrekende en 100% elektrische mobiliteitservaring.

De Ami lijkt een antwoord te bieden op de uitdagingen waar steden vandaag voor staan: files, luchtverontreiniging en steeds minder parkeerplaatsen.

De Ami - 100 % elektrisch is geen auto, maar een lichte vierwieler, te vergelijken met de Renault Twizy 45. Maar daar houdt de vergelijking met de Twizy 45 echter op.

De Ami is namelijk op veel manieren nieuw en disruptief.

  • Hij is bedoeld als een mobiliteitsoplossing in de stad, met een rijbereik van 70 km en een maximumsnelheid van 45 km/u. Met een lengte van 2,41 m is hij bovendien bijzonder compact en dus gemakkelijk te parkeren.
  • 100% elektrisch: de batterij van 5,5 kWh is met een gewoon stopcontact in 3 uur opgeladen. 
  • Een mobiliteitsoplossing voor iedereen: je hebt geen rijbewijs nodig voor de Ami. In België mag je ermee rijden vanaf 16 jaar.
  • Een nieuwe ervaring voor klanten: 100% online te bestellen, met thuislevering als mogelijkheid.
  • Een gesloten en verwarmd interieur, met een even comfortabele stuurhouding als in andere tweezitters.

Deze nieuwe oplossing kan inspelen op de verwachtingen van jongeren in stedelijke zones, die hun rijbewijs vaak pas op latere leeftijd halen.

En wellicht zijn hun ouders gerustgesteld door het gesloten interieur met panoramisch dak, dat meer bescherming biedt dan andere oplossingen op twee wielen.

Zal Citroën slagen in haar opzet? Het merk lijkt in elk geval serieus op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van onze steden. De toekomst zal uitwijzen of ze daarin slagen.

Lees meer Toon minder