Fuelling hydrogen

Waterstof in 14 vragen

Mobility Observatory 31 Jan 2022

Als eerste element in het periodiek systeem van de Russische wetenschapper Mendelejev en dus het lichtste element in het heelal, heeft waterstof de laatste tijd ongelooflijk veel belangstelling gekregen in verband met de energietransitie.

Maar hoe kan dit element bijdragen tot de bestrijding van de opwarming van de aarde en luchtverontreiniging? In zijn nieuwe e-book maakt het Arval Mobility Observatory de balans op van de laatste ontwikkelingen in deze technologiesector, en legt het uit waarom waterstof, afhankelijk van de manier waarop het wordt geproduceerd, een oplossing voor de toekomst kan zijn.

Deze ‘14 vragen’ zijn niet bedoeld om een definitief antwoord op dit vraagstuk te geven, maar wel om de huidige trends te schetsen en de belangrijkste betrokken spelers te belichten. Nu de initiatieven op dit gebied zich vermenigvuldigen dankzij massale investeringsprojecten aan beide kanten van Europa, is het ook de bedoeling projecten op te sporen die op termijn kunnen leiden tot het gebruik van dit gas als brandstof of als hernieuwbare energiebron.

 

U kunt het e-boek hier downloaden

Enkel beschikbaar in het Engels

 

 

Wilt u meer nieuws lezen van Arval Mobility Observatory?

Hier vindt u hun newsroom terug.

 

Lees meer Toon minder